Naslov

Boračeva 54A
9252 Radenci

Telefon

041 225 429
Tomi

email

sikaluzoo@gmail.com
.

O nas

Namen živalskega vrta SikaluZOO

Namen živalskega vrta je ohranitev, skrb in gojitev živali ter vzgoja in izobraževanje ljudi, ki so ali še bodo postali ljubitelji živali. Zato so naši obiskovalci predvsem otroci, katerim želimo približati naravo in živali. K nam pa prihajajo tudi ljudje, ki potrebujejo nasvet kako najti stik in zaupanje med živaljo in človekom.

Vabimo vse, da poiščejo zdravje v naravi in z živalmi

Današnji človek izgublja stik z naravo in posledično s tem, stik s samim seboj. Na posestvu se otroci učijo kako ravnati z živalmi, kakšen prostor potrebuje žival za lepo življenje (zrak, svetloba, zdrava hrana, …), da žival potrebuje tudi ljubezen, zaupanje, spoštljiv odnos … Ko otrok izkusi naravo z vsemi čutili, vzpostavi pozitiven odnos do nje. Kar doživimo kot majhni otroci, ostane v našem spominu vse življenje; najsi gre za zvoke, vonje ali podobe. 

Današnji malčki veliko bolje poznajo melodije na mobilnih telefonih kot petje ptic ali izmišljene podobe, ki niso resnične, kot pa resnična bitja, ki živijo z nami. Da bi jim približali naravo, ponujamo izkustveno učenje za posameznike, kot za skupine iz vrtcev in šol.

" Že odkar se spomnim svojega bitja, sem čutil, da živimo in delimo z živalmi. "

VIDLŽ SIKALUZOO

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.