Naslov

Boračeva 54A
9252 Radenci

Telefon

041 225 429
Tomi

email

sikaluzoo@gmail.com
.

O posestvu

O posestvu, kjer se nahaja živalski vrt

Živalski vrt se nahaja na posestvu, v kraju Boračeva, v občini Radenci, nedaleč stran od zdravilišča. Smo obdani s prelepim gozdom, kateri se razprostira vse do reke Mure, drug konec pa obdajajo vinorodni griči.

Posestvo stalno dopolnjujemo z novimi vrstami živali, urejanjem poti in okolice, novimi prostori za živali, da bi vse to ponudili za zunajšolske in izobraževalne dejavnosti.

Stik z živalmi

Današnji otroci premalo zahajajo v naravo in jo slabo poznajo in ne poznajo njenih pravil. Posebno jim primanjkuje stik z živalmi, zato smo posestvo uredili tako, da lahko otroci pod strokovnim nadzorom opazujejo živali, jih božajo, hranijo, fotografirajo in si zapisujejo zanimivosti o njih. Bolj vneti za konjeniški šport lahko jahajo ali se naučijo osnov jahanja.

Naše živali so zelo socializirane, saj živijo z nami in drugimi živalmi ter se med seboj dobro razumejo. Živali se gibljejo na površini 2,7 ha in sicer tako, da se na pašnikih časovno izmenjujejo, v obdelavi za krmo pa imamo še 6,5 ha površin.

V prihodnje bi radi povečali ponudbo s postavitvijo večjega terarija, gozdno učno tematsko potjo, ter z novimi vrstami živalmi.

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.