Naslov

Boračeva 54A
9252 Radenci

Telefon

041 225 429
Tomi

email

sikaluzoo@gmail.com
.

Golob

Živalski vrt SikaluZOO

Poleg najbolj poznanega goloba poštarja, ki ga gojijo izključno zaradi odličnega orientacijskega čuta in letenja je po ustroju in barvi podoben skalnemu golobu. Skalni golob je zarodnik domačih in pasemskih golobov. Njegova domovina je tudi pri nas v Primorju, Krasu, Istri pa vse do Makedonije. Njegov življenski prostor sega od Irske do Himalaje in je na vseh obalah Azije.Poznamo 14 podvrst divjega skalnega goloba. Skupina golobov ima 60 rodov s 400 vrstami.

Ali veste da parček preživi skupaj tudi do 25 let. Golob je zato predstavnik zvestobe, ljubezni in miru. Star pregovor pravi golob na strehi pomeni mir v hiši. Ponekod jih imenujejo tudi čuvaji božjih hramov.

Danes poznamo več različnih oblik in barv ( npr. pavji golob, golšar, prevrtač, malteški golob, king, dragon, lisec, florentinec, lasuljar, kokošji lisec, bagdet, bobnar…). Nekateri jih redijo za hrano drugi pa za okras .

Divji golobi valijo dvakrat letno, domači in pasemski pa petkrat do šestkrat. Posebnost je mlečna golša, ki je priraščena k normalni. Na ponavadi dveh jajcih sedi tudi samec, ki jih pozneje tudi hrani. Prve tri dni starša mladiča hranita z golobjim mlekom.

Živalski vrt SikaluZOO

Obiščite nas

Kupite vstopnice na spletu

Darilna vstopnica za otroka
7,00
Darilna vstopnica za odrasle
12,00
CELOLETNA darilna vstopnica za otroka
70,00
CELOLETNA darilna vstopnica za odrasle
120,00
Darilna vstopnica hrana za živali
2,00
Vstopnica za avanturo z lemurji
6,00

Še več živali

Živalski vrt SikaluZOO
Patagonska mara
SikaluZOO_zivali_zebrica_600x600
Avstralska zebrica
sikaluzoo_calback
Modri kuščar z ovratnikom
Rdeči plati
Rdeči plati
SikaluZOO_zivali_navadni_udav_600x600 (2)
Navadni udav
SikaluZOO_zivali_opica_2_600x600
Pigmejska marmozetka

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.